Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 6. joulukuuta 2007

Hyvää itsenäisyyspäivää mummu!

Päivä on täynnä hyvää mieltä. :) Aamulla laiton tytön ulos nostamaan lippua papan kanssa. Pienikin asia voi olla lapselle suuri elämys. Siitä lähdettiin piparinleivontaan kummien luo, josta tyttären tie kulki anoppilaan ja minä liihotin mummulaan. Tädin kanssa komppasimme mummun vinttiä ja kaapeja. Mitä aarteita sieltä löytyikään! Mm taatan vanhat kravatit ja hatut, ainakin 4 rikkinäistä silitysrautaa ja vastaava määrä vastaavassa kunnossa olevia imureita, joista yksi näytti ihan sialta. XD Naurettiin melkein pissat housussa: "niitähän voi joku vielä tarvita". Ööö, joo, silitysrautoja vaikka akkansa tappamiseen ja ne imurithan on ihan hyviä imureita sellaisena päivänä, kun on ihan siistiä eikä tarvitse imuroida.

Ihan oikeasti mahtava löytö oli vanha Philipsin "kannettava" levysoitin, jonka kaiutin sijatsee sen kannessa. Ihana! Puhumattakaan niistä LP-levy aarteista, joita löytyi: Kake Singers (muistaako joku biisin Ollaan kahden lällälää?), Jussi & The Boys, ja erikoismaininnan tässä saava lasten levy, jolla piinasin läheisiäni vuonna miekka ja kirves vaatimalla paivän sadatta uusintaa Mustan kissan tangosta. Kyllä meinas Tenat kastua toiseenkin kertaan. Oi voi, huoh.

Vakaa aikomus on raahata tuo levysoitinvanhus juhannuksena mökille ja pitää ennennäkemättömät kekkerit tädin kanssa, luulen että levari soi yöt läpeensä, kunnes savut tulee ulos tai mummu saapuu tuomion enkelinä pikkutunneilla haukkumaan tytöt: "Sisälle sieltä hemppumasta nyt!" Juu, tämä toistuu joka juhannus. Mummu on niin rautaa! Taannoin kuului kauhea sadattelu mummun sängystä: "No, perkele, minä ihmettelen kun ei lehti näy, mutta paha sitä on pelkällä raamilla kattoa, saatana!" (Mainittakoon että mummu ei yleensä kiroile.) Tää oli onnistuneesti istunut rilleistään molemmat linssit irti. Ja taas me ulvottiin, Samoin kuin tänäsyksynä, kun katseltiin mökillä illan iloksi Big Brotheria ja mummukin sitä koitti pienestä matkatöllöstä tihrustaa. Syksyn parhaaksi kommentiksi jäi mummun "Kertooko tää dokumentti jostain kehitysvammaista vai mikä tää on?" No, mitä se kertookaan BB:stä, lasten ja imeväisten suusta löytyy totuus (ja daisarit) mutta ei vanhukset jää niitä huonommiksi. Ei ainakaan meidän ruutimummu, 80 v. Halit mummu sulle, oot ihan paras!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...