Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

maanantai 7. toukokuuta 2007

You fucking monday!

Oi, olihan taas aamu. Illalla vahtasin tölsyä liian pitkään, joten uni maittoi. Nukuin pommiin, luonnollisesti. Soitin heti esimiehelle, että sori, vähän myöhästyn. Lopulta sainkin muksun niin jouhevasti vaatteisiin, että päästiin lähtemään 7:20, hyvin olisin ehtinyt, mutta...

Kun lähdin peruutamaan pihasta, auto tuntui oudolta, lähti jotenkin jäykästi liikkeelle, sammuikin kerran. Lähdin ajamaan, ensin tätä meidän vielä asfaltoimatonta kraateroitunutta soratietä ja vähän matkaa asfaltilla. Tuntui, kuin oikean eturenkaan jarru olis ollut jumissa. Jarruttelin muutaman kerran voimakkaasti, muttei auttanut. Lopulta pysähdyin, olin kerinnyt ajaa 400-500 m. Eipä krahnannut jarru siellä. Olipahan rengas tyhjä, tai ei kokonaan ollut, yläpuolella oli vielä ilmaa. (Vitsi, jos et sattunut hoksaamaan.)

Pääsipä siinä parit perkeleet, se siitä ajoissa olemisesta. Mitäpä siinä kuin rengasta vaihtamaan vaan. Mukula uikutti autossa kylmyyttä. Revin takapaksista vararenkaan ulos, siinä oli jopa ilmaa. Hanskatkin löysin, just ne, joista aina miehelle urputan, että pakkoko on jättää paskasia työhanskoja autoon lojumaan. Tunkki ja rengasavain vielä, ainahan sitä neuvokas nainen renkaan vaihtaa, ennenkin moista tehnyt. Suuret oli luulot, tosin ne eivät kohdistuneet minuun vaan auton vakiotunkkiin ja siihen pikkupojan pippelin mittaiseen rengasavaimeen. Jos joku on joskus onnistunut vaihtamaan (VV-)auton alkuperäisen tunkin kanssa renkaat, niin ilmoittautukaa, laitan jotain diplomia tulemaan. Siitä ei ollut edes verkonpainoksi. Ja sama se jos olis ollutkin, ei semmosella nysäavaimella avata pultteja, jotka on koneella vedetty kiinni.

Puolilannistuneena päätin polttaa yhden amerikkalaismallisen filtersavukkeen. Jäipä sekin tekemättä, ei ollut tulta. Luurin kimppuun vaan soittamaan isäntää paikalle, paskat mä siitä renkaasta, mutta jos edes sais tulen röökiin. Saatte arvata (ihan niin monta kertaa kuin haluatte) vastasiko se. Olin niin hiilenä, että oisin varmaan vetänyt nokkaan, jos joku neropatti (mies) olis tullut siihen vielä jotain viisastelemaan.

Vaan johan mulla sytytti, tupakki ei vieläkään tosin palanut. Pappalle soitin, että tuutkos hätiin, on vähän kusiset paikat täällä. Tuohan tuli, kuten niin monta kertaa ennenkin. Isäntäkin kohta soitteli takaisin, komensin senkin paikalle sitä tulta tuomaan. Lopulta oli varagummi alla, pappa vei muksun tarhaan ja minä jatkoin rengasliikkeeseen. Soitin matkalla töihin että vähän enemmän myöhästyn. Otti päähän selitellä miksi, kun se kuulosti just semmoselta hemmetin selittelyltä.

Nyt mua ottaa aivoon, että olin niin ämmä, etten heti pysännyt. Piti ostaa uusi rengas. Paikata sen olis voinut, vaikka siinä melkoinen kateruuvi olikin pystyssä, mutta ehdin ajaa vyötteet paskaksi. I'm so stupid! Loppupäivästä lienee turha raportoida, samoilla linjoilla jatkui. Oivoi, pitäis olla aamu-unisilla ihmisillä maanantait lakisääteisiä palkallisia vapaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...