Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

sunnuntai 7. tammikuuta 2007

Varmassa vara parempi

Ostin nettihuutokaupasta Anna-Leena Härkösen kolumnikokoelman Kauhun taspaino ja muita kirjoituksia. Eräässä kolumnissaan Härkönen käsittelee erilaisia vähemmistöryhmiä. Kolumnin lopussa hän kertoo vähemmistöstä, johon itse kuuluu, muttei ole tavannut vielä ketään toista samaan ryhmään kuuluvaa, olo tuntuu yksinäiseltä.

Suora lainaus: " Itse kuulun >>Monia laukkuja mukanaan kantavat ihmiset>> -nimiseen vähemmistöön. Minulla on aina mukanani vähintään kaksi laukkua, vaikka lähtisin vain pistäytymään R-kioskilla."
Ja toinen: ">>Kaikkeen on hyvä varautua, ja varsinkin pahimpaan>> on minun vähemmistöni motto. En ole valitettavsti tavannut ketään toista, joka kuuluisi kanssani samaan vähemmistöön, mutta toivossa on hyvä elää."

Onneksi olkoon Anna-Leena, olet löytänyt vertaisesi. Mukanani kulkee tosin yleensä vain yksi kassi, mutta sitäkin täydempi. Tästä huolimatta uskallan liittää itseni tuohon vähemmistöön, koska toisena käsilaukkunani toimii auto.

Tuttavapiirissä yleinen nimitys veskastani on "pursu", ja täytyy myöntää, että tuo mummiltani lähtöisin oleva nimitys on lyhykäisyydessään varsin kuvaava. Mitä enemmän laukussa on pieniä lokeroita, sen ihastuneempi siihen olen, pitäähän eri tilanteisiin varatut tavarat säilyttää omissa osastoissaan. Tavarakategorioita ovat kauneus ja kosmetiikka, hygienia, lääkkeet, pakolliset tarvikkeet, ajanviete ja varmuuden vuoksi. Kauneus ja kosmetiikka -kategorian vakituisiin jäseniin kuuluu harja ja kampa, hiusklipsu ja -lenkki, matkakokoinen lakka, kynsileikkuri, ainakin kaksi huulirasvaa ja käsivoide. Uskomatonta kyllä, meikit eivät kuulu käsilaukkuni sisältöön vakituisesti, ainoastaa kapakkaan tai muuhun illaanviettoon lähtiessä. Mikäli meikki menee päivän aikan totaalisen pilalle, pesen koko paskan pois ja vietän loppupäivän au naturell, ei tuota ongelmia. Hygieniaosastoon kuuluvat ainakin käsien desinfiointigeeli ja deodorantti. Lääkearsenaalini on melkoinen, ainakin tietyt allergia- ja kipulääkkeet täytyy pitää matkassa, samoin migreenilääkkeet. Pakollisia tarvikkeita ovat koti- ja työavaimet, molempien autojen avaimet, kalenteri (mikään taskumalli ei käy vaan Pöytäkrono sen olla pitää) ainakin kolme kynää, jotka eivät saa vuotaa, tupakit (niin ettei varmaan lopu) ja ainakin kaksi sytkäriä, koska toinen katoaa kuitenkin päivän aikana ja tietenkin lompakko. Ajanvietteeksi käy kirja, ristikko-, sudoku- tai kakurolehti tai jokin aikakauslehti. Varmuuden vuoksi mukana saattaa olla ompelusetti ym. sälää. Varsinaista syömistä en laahaa mukanani, mutta suunkostutuspastillit saattavat kulkea mukana ja myös Mynthonit, hengenraikastusta varten. Hammasharjaa ja -tahnaa säilytän kodin lisäksi töissä.

Siirrytäänpä sitten autoon, perheessämme on niitä kaksi. En ole mitenkään ylpeä perheemme ekologisen selkärepun suuruudesta, mitä liikenteeseen tulee, mutta olemme pakkotilanteessa, koska isännän ja allekirjoittaneen työajat eroavat toisistaan ratkaisevasti ja toisaalta julkiset kulkuyhteydet ovat, ainakin toistaiseksi, tällä uudehkolla asuntoalueella olemattomat. Reippaana (lue:neuroottisena) tyttönä hankin molempiin autoihin molempien etuistuinten selkänojiin säilytyslokerikot. Niiden täyttäminen soi mulle miltei orgastisen tyydytyksen tunteen. Apumiehen puolen lokerikot on pääasiassa varatut lapsen rojuille (käpyjä, kiviä, muovimukeja ym. aarteita). Kuskin selkänojan takana roikkuu kyniä, kampa, muistilappuja, harja, hiuslenkki, varahanskat, sontikka, puhelinlaturi, kosteuspyyhkeitä, parkkirahaa, vara-aski tupakkaa, sytkäri, tulitikut ja aurinkolaseja. Lisäksi autossa pitää olla riittävä määrä skrapoja ja karttoja. Oman autoni takaluukku on lisäksi varustettu hyvin organisoidulla muovilaatikolla, jossa sulassa sovussa on autonpuhdistusaineet, lisäysöljy, tuulilasinpesuneste, jätesäkkirulla, pari muovipussia, pari sieniämpäriä ja -veistä, marjapoimuri, saappaat itselle ja lapselle, potta juniorille. Kesällä takapaksiin siirtyvät myös onki, retkialusta, aurinkovoide ja hiekkalelut. Saattaa olla, että jotain unohdin mainita.

Että näin täällä, ottakaa opiksi. Liittykää meihin, jäsenetuna multitool, joka tilanteen ihmepelastus. Vain tämän tunnin loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...