Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

keskiviikko 24. tammikuuta 2007

Uusimmat huonekalurintamalta

Melkoinen sota oli syttyä tänään, eiliseen ruokailuryhmäaiheeseen liittyen. Mieheni oli, kuten lupasi, aamulla liikkeen oven takana malttamatomana odottelemassa, millainen selitys annetaan. Kukaan ei soitellut ovikelloamme puoliyöhön mennessä. No ok, meillä ei ole ovikelloa, että sikäli, mutta kenelläkään ei ollut edes aikomusta tehdä moista. Mies pääsi myymäläpäällikön puheille. Tuotteessa on kuulemma sellainen ominaisuus, että se halkeilee. Isäntä kertoi ettemme ole ostaneet mitään ominaisuudella "halutessasi perse täyteen tikkuja ja vaikket haluaisikaan". Eivät kuulemma kuitenkaan voi palauttaa rahoja. Mieheni halusi tietää perusteet edelliseen, kertoi samalla, ettei ko. firmassa ole ainuttakaan vastaavaa, jonka kaiken jälkeen kelpuuttaisimme. Myymäläpäällikön mieli muuttui, rahat voitaisiin sittenkin palauttaa.

Nyt seuraa mielenkiintoinen osuus. Ruokaryhmämme maksoi 995 €, mahtava bonus-korttitarjous oli kyseessä. Samalla ostimme 2 sohvaa, yht. 600 €. Myymäläpäällikkö oli kertonut hyvittävänsä vain 884 €, koska heidän koneelleen oli kirjattu se summa pöydän ja tuolien hinnaksi, sohvien hinta oli taas heidän koneellaan nostettu 701 euroon. Tällaista mainitaa ja erittelyä ei näy missään meidän saamassamme lapussa, sopimuksessa tai kuitissa. Mies tuli kotiin ja sai mut kerrankin nopeasti hereille. Puhelimen kampeen (jos kännykästä niin voi enää sanoa) tartuin oitis ja tunnetusti olen aamuäkäinen ihminen muutenkin. Esittelin itseni, kerroin asiani ja kysyin, miten ihmeessä tällainen on ollut mahdollista. Kerroin, että mulla on edessäni heidän tarjouskuvastonsa (mitään ollut), jossa tarjoushinta näkyy, että miten ihmeessä me olemme maksaneet vain 884 €. Myymäläpäällikkö kertoi että meille on annettu 101 € alennusta ruokailu ryhmästä. Minäpä siihen tokaisin, että olette sitten lisänneet sen alennuksen sohviin, joiden hinta oli 600 €, mutta heidän koneellaan 701 €. Kysyin miten moinen on mahdollista ja miten on selitettävissä se, että asiakas saa liikkeen kopiosta erittäin ratkaisevasti poikkeavan kuitin? Myymäläpäällikkö ei osannut vastata. Oot joku myymäläpäällikkö vai, kysyin. Mies ehdotti, että meille tuotteet myynyt henkilö soittaisi mulle, kunhan huomenna tai ylihuomenna tulisi töihin. Kysyin kitkerästi, voinko varmasti luottaa siihen, että mulle soitetaan, vaan jatkavatko samalla linjalla, että mitään ei lupauksista huolimatta kuulu. Mulle luvattiin varmasti soittaa ja sain lisäksi firman kirjanpitäjän numeron, jos hän osaisi selittää asian paremmin. Loppukaneetiksi kerroin toivovani asian selviävän nopeasti, ja että tunnen kuluttajansuojalain etu- ja takaperin ja seuraava etappini olisi kuluttaja-asiamiehen pakeilla, i.e. I know where I stand! Sain vielä neuvon olla soittamatta kirjanpitäjälle heti, vaan vasta esim. perjantaina, kun hän jo tuntisi asian. Lupasin olla soittamatta.

Klik. Suljin puhelun. Varmaan vaikea arvata mitä tein seuraavaksi. Soitin sinne kirjanpitäjälle. Kerroin asian juurta jaksain. Kirjanpitäjä oli vähän ihmeissään. Hetken pengottuaan koneeltaan hänkin näki, mistä on kysymys, lupasi selvittää asiaa ja soitella takaisin. Kului puolituntinen, puhelimeni soi. Sieltä se kirjanpitäjä ilmoitti, kertoi soittaneensa liikkeeseen ja ettei tässä ole mitään epäselvää, 995 € menee maksuun huomenna. Eli, loppu hyvin kaikki hyvin. Olenko leppynyt? En. Ikinä, koskaan, en kuuna kullan kukertamana astu jalallani Koti-Ideaan. Sen verran koitan osoittaa fiksuutta, että myönnän ongelman olevan mahdollisesti vain paikallinen. Fiksuuteni sen sijaan sinetöin jättämällä asioinnit ko. liikkessä väliin ikuisiksi ajoiksi ja levittämällä kotoisten ideoiden riemusanomaa tuttavapiirissäni pienen sydämeni kyllyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...