Joka aamu ristiriitaisuuteen saakka monipuolinen ihminen katsoo peiliin ja kysyy: "Huomenta! Kuka minä tänään olen?" Ilta on aamua viisaampi ja vain se voi näyttää, onko minäni vajonnut syviin mietintöihin rauhallisuuden maininkeihin, uponnut epätoivon syviin syövereihin vaiko noussut hurrikaanin kaltaisen vitutuksen huipulle. Oli miten oli, elämä on vaihtelevaa, elämä on ironista ja sen helmapellit ovat sarkasminkukkien koristamat. Lempiväreinä huumorinmusta, kurkkusalaatinvihreä, onnellisuudenpinkki ja mystikonvioletti. Intohimoina metsät, maanpuolustus ja tarve kasvaa, koroilla ja ilman.

torstai 28. joulukuuta 2006

Smoke gets in your eyes

Oppia ikä kaikki ja muita latteuksia. Pääsin eilen tutustumaan erääseen omakotiasumisen faktaan; jos liesituulettimesi ei ole aktiivihiiliversio, älä helvetissä laita sitä päälle, jos takassa on täyspraasu päällä. Jos olisin tovin harkinnut, olisin todennäköisesti hoksannut tämän ajoissa, mutta valitettavasti en ole syntynyt tämä tieto ehdollistettuna päähäni eikä kukaan ole asiasta koskaan maininnut. Oli juuri laittamassa spagettia kiehuvaan veteen, mukula huusi vessassa pyyhkimään, ja kas, huomasin takan syöksevän savua kitusistaan, kuin itse paholainen konsanaan. Taisin eräin sensuroiduin ilmaisuin paholaista siinä kutsuakin avukseni, edes luuttuamaan muksun takapuolen. Mahtoivat naapurit katsella, että mitäköhän tuossakin perheessä taas tapahtuu. Akka juoksee kuin puolimielinen ympäri kämppää ikkunoita ja ovia availemassa savun tunkiessa ulos joka rööristä. Voi yök, mun nenässä haisee savu vieläkin, onneksi saatiin tuuletettua haju kämpästä. Muilta katastrofeilta vältyttiin, spaget pääsivät kattilaan eikä lapsonenkaan istu enää vessassa.

Olen hämmästellyt, miten hyvin avioliittomme kesti rakentamisen ja muun pyörityksen tuomat paineet, huolimatta siitä, että mä en yksilönä oikein ollut kestää. Nyt kuitenkin ymmärrän mitä ihmiset tarkoittava, että kun rakennus on valmis, on helppo erota. Mekin ollaan kohta pari viikkoa asuttu ja koko ajan on pientä matalapainetta ilmassa. Naama on kurtussa molemmilla ja tottahan se heijastuu myös tyttäreen. Tähänastisen liittomme salaisuus on ollut se, että meillä on aina ennalta pyritty valmistautumaan elämän kriisipaikkoihin, mukaan lukien rakentamisaika. Tähän jälkitilaan me ei vaan osattu valmistautua. Toisaalta en tiedä onko tämä vaan normaali vaihe tässä kohtaa, vai pitäisikö olla valppaana. Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan juonta lainatakseni"Luulen että perheessämme kytee kriisi". Taikinaterapia voisi olla hyödyllistä.

Nyt on taas pakko jatkaa töitä, tai tulee kenkää, (tulisikin). Operaattori lähetti muuten jo ilmoituksen netin siirrosta, ehkäpä jo pikapuoliin kirjoitella kotoa käsin, jipii, jipii, jipii! No, takaisin sorvin ääreen siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia?

Aiheista ja niiden vierestä

adhd ahdistus aistit ajankohtaista ajattelu ajatukset aliluonnollista alkoholi assosiaatiot autoilu awards carpe diem cfs deittailu eläimet elämyksiä En tajua energia epävarmuus eristäytyminen esipolvet fb geokätköily go with the flow harrastukset havainnointi henkisyys herkkyys hetkessä eläminen hetkiä hiljentyminen historia hymy häpeä ihmeitä ihmissuhteet ikä ilmiöt isänmaa itsetunto johdatuksia joka naisen niksikirja juniorin parhaat palat juokseminen juuret jännittäminen kaamosmasennus kaipaus kaipuu maaseudulle kehittyminen kengät kieli kiitollisuus kilpirauhanen kirjat kiusaaminen kohtaamisia kohti uutta kokkauksia kotijuttuja koulumuistoja kulttuuri kuppi nurin kuvat kysymyksiä lainatut lapsuusmuistot ldn lihakset loma lumi luonnollista luonnossa luontoemo luottamus lyriikat maalla materia matkailu meditointi menneitä metsänantimet metsässä mieliala miellyttäminen mietinpä vaan migreeni mpk muistoja mukelon kanssa musiikki musta huumori muutos mökillä naamio naisten valmiusliitto neuroosi niitä näitä note to self nukkuminen nähtävyyksiä onni opiskelu palstaviljely parisuhde parsimuksia pieniä ihmeitä pukeutuminen puut päivänpaistattelua raha rakkaus ravinto reissuja retkeilykamppeet runot ruoka sairastelu saivartelu sanat sarkasmi saunominen sinkkuelämää sisustaminen sitaatit sota suku sählinkejä säilöntä tapaturmia teini telttailu tilannekomiikka trangia tunteita tuotearviot työelämä ulkonäkö unettomuus uupumus vahvuus vanhemmuus vapaaehtoinen maanpuolustus vastuu vianmääritystä videot viljelypalsta vuodenajat vuodenkierto värit väsymys WTF yksinäisyys yliluonnollista ympäri Suomea ystäviä yöelämä äly ärsyttää
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...